Slapen en dementie

Op

Slapen en dementie

Volgens ouderenarts Jurgen Claassen zijn de kwaliteit van slapen en het ontwikkelen van dementie met elkaar verbonden. Wie leidt aan dementie functioneert beter na een goede nachtrust, zo blijkt uit een artikel op Gezondheidsnet.

Mensen die slecht slapen, lopen volgens een studie een hoger risico op dementie. Volgens Claassen is dit een redelijk recent inzicht, naast andere risicofactoren op het ontwikkelen van dementie als hoge bloeddruk, roken en alcoholgebruik. Vaak slecht slapen leidt tot een toename van amyloid in de hersenen – het zogenaamde alzheimereiwit. Mensen die alzheimer hebben, hebben een teveel aan eiwit in hun brein. Als ze daarbij ook nog slecht slapen, zorgt de eiwitopstapeling voor een verdere achteruitgang.

Vanaf welke leeftijd is genoeg slaap (ergens tussen de zeven tot acht uur per nacht) dan belangrijk om het risico op het ontwikkelen van dementie te verkleinen? Volgens Claassen moet je dit zeker vanaf middelbare leeftijd al in de gaten te houden. “Als je je hele leven al slecht slaapt, dan zou dat in theorie al voor schade kunnen gaan zorgen. Je moet er dus niet pas op je zestigste of zeventigste mee beginnen. Dat blijkt ook uit die onderzoeken die deze verbanden zien. Die zien echt al tien, twintig tot zelfs dertig jaar voor de dementie ontstaat, dat mensen al hebben aangegeven dat ze slecht slapen.”

Eastborn

Op

Nieuwe kollektie Eastborn boxspring en matrassen zijn binnen.
Stel uw eigen boxspring samen van uiterlijk en ligcomfort.

Natuurrubber 100%

Op

Binnenkort leverbaar bij ons 100% natuurrubber matrassen, deze zijn 100% natuurlijk en geen synthetische latex,
daardoor zeer goed ademend en veerkrachtig en zeer comfortabel.

M line

Op

Ons dagelijks leven wordt steeds intensiever. Er wordt steeds meer van ons gevraagd. We maken langere dagen en slapen in verhouding steeds korter.
Om dit leven vol te houden en ervan te genieten moeten we onze nachtrust optimaal benutten.

Door de ultieme drukverlagende eigenschappen slaapt u op een slaapsysteem van M line dieper en draait u minder. Slaapsystemen van M line staan garant voor een goede mobiliteit en uitstekende ventilatie.
Zo haalt u het maximale uit de nacht en heeft u overdag meer energie.

Met M line producten haalt u kwaliteit in huis. M line producten worden met zorg gemaakt en dankzij uitvoerige TUV en TNO testen zijn de duurzaamheid en kwaliteit van de M line producten gegarandeerd.
Daarnaast zijn alle producten ook LGA en öko-tex gecertificeerd.
Dit betekent dat u 10 jaar garantie krijgt op de Slow Motion matrassen*.
Daarnaast biedt M line vanaf heden 100 dagen omruilgarantie op haar matrassen, zodat u zelf het comfort kunt testen.

M line matrassen hebben een unieke samenstelling. Ze zijn onder andere gemaakt van revolutionair visco-elastisch materiaal welke zich exact naar de contouren van het lichaam vormt.
Hierdoor zorgen M line matrassen voor een perfecte drukverlaging, ergonomische ondersteuning en betere bloedsomloop tijdens het slapen. Bovendien kunt u op een M line matras eenvoudig draaien tijdens uw slaap.
U bent verzekerd van een perfecte ventilatie en een optimale hygiëne en daarmee haalt u het maximale uit de nacht.

Ook alle M line kussens zijn gemaakt van het revolutionair visco-elastisch M line materiaal.
De kussens zorgen ervoor dat u een ontspannen slaaphouding aanneemt. Want als uw hoofd goed ligt, zullen ook uw nek en ruggenwervel een ontspannen houding aannemen.

Veel topsporters slapen op een bed van M line en hebben zich ervan overtuigd dat M line bijdraagt aan een betere prestatie. Want een uitgekiende slaaphouding draagt bij aan een sneller herstel van lichaam en geest.

Een snel herstel is niet alleen in de sport essentieel, maar dit is ook in de zorg een groot aandachtspunt.
Een goede slaaphouding, door de optimale drukverlaging van M line, werkt preventief bij rug- en nekklachten en vermindert de kans op doorliggen.
Vandaar dat ook zorgcentra, fysiotherapeuten en ziekenhuizen gebruik maken van M line matrassen en hoofdkussens.

M line - Sleep well. Move Better.

Sand boxspring

Op

Natuurlijke en gezonde materialen.
De comfortproducten van Sand worden gemaakt van de allerbeste natuurlijke materialen zoals natuurlatex, paardenhaar en Tencel garen, vervaardigd uit ruw en onbewerkt hout. Elk Sand produkt wordt met de hand vervaardigd en gekenmerkt door de hoogst mogelijke afwerking. Voor een gegarandeerd goed gevoel.

De Sand pocketveer matrassen zijn innovatieve matrassen, waarin slimme constructies het lichaam op elk punt ondersteunen, door middel van elektrothermisch nageharde hoog/laag veren met 7 comfortzones, afgedekt met natuurlatex en paardehaar. Elke topdekmatras van Sand heeft een zeer comfortabele afdeklaag van natuurlatex.
de basis van natuurlatex is rubbermelk uit de rubberboom Hevea Brasiliensis. Natuurlatex kenmerkt zich door een uitstekend warmte isolerend vermogen. Daarnaast past natuurlatex zich voortreffelijk aan de vormen van het lichaam
door de hoge elasticiteit.

Boxholm

Op

BOXHOLM
Maak kennis met Boxholm. De fabrikant van de originele Scandinavische boxspring. Scandinavië is de bakermat van de boxspring. En niet voor niets. Het maken van een echte boxspring is vakmanschap, en dat vak beheersen de Scandinaviërs als geen ander.
Solide basis
De basis van elke Boxholm boxspring wordt gevormd door een robuust houten frame, dat garant staat voor vele jaren slaapplezier. Dit hout wordt gewonnen in de uitgestrekte wouden van Scandinavië, waar houthakkers jaar in jaar uit de beste bomen selecteren voor Boxholm.
Laag op laag
De boxspring-combinatie is opgebouwd uit meerdere lagen: de box, het matras en tenslotte de topper. Het samenspel van deze lagen zorgt voor het unieke en aangename ligcomfort, dat zo typerend is voor de Scandinavische boxspring.
Zowel de box als het matras en zijn voorzien van een dikke laag pocketvering. Dit dubbele verenpakket, ook wel DPS genoemd (Duo Pocket System), is kenmerkend voor alle Boxholm boxsprings. Als je gaat liggen, ervaar je direct een weldadig en ontspannend gevoel. Het dubbele verenpakket is veerkrachtig en biedt tegelijkertijd uitstekende ondersteuning voor het gehele lichaam.
De royale topper zorgt tenslotte voor de ‘finishing touch’, een perfecte aansluiting tussen lichaam en matras.
Een kwestie van kiezen
Dat een boxspring niet alleen goed moet liggen, maar er ook goed uit moet zien, dat weten de makers van Boxholm maar al te goed. Aan het ontwerp is dan ook bijzonder veel aandacht besteed. Het ongecompliceerde design van de Boxholm boxsprings springt direct in het oog. En met keuze uit 24 luxe stoffen, 3 verschillende potensets, diverse hoofdborden en toppers, is het alleen nog een kwestie van kiezen.
Authentiek Scandinavisch Slapen
Met een boxspring van Boxholm maakt u van uw slaapkamer een plek om heerlijk tot rust te komen. Ervaar het authentieke Scandinavische slapen nu zelf en informeer naar Boxholm bij Kreeft Bedden.

Blog

Wij bloggen branche nieuws, wetenswaardigheden en kennis om u te informeren over de wondere wereld van slapen.