Matrassen bepalen het comfort van een bed

Op

De matras bepaalt of een bed goed ligt, of deze nu op een boxspring of lattenbodem ligt. De keuze voor een matras is afhankelijk van veel factoren: slaaphouding, warmte- en vochthuishouding, gevoeligheid gewrichten, voorkeur voor hard of zacht comfort, e.d. Het ligcomfort wordt naast de matras ook bepaald door de bedbodem. Uiteindelijk is het de totale combinatie van matras en bodem die de ligkwaliteit bepaalt. Voor het beste ligcomfort kiest u een bedbodem samen met een passend matras.

Dekbedden

Op

Om lekker te kunnen slapen heeft u niet alleen een goed matras nodig, maar is het juiste dekbed ook een belangrijk onderdeel van het slaapgenot. Er worden de laatste jaren voornamelijk dekbedden toegepast. Dekbedden worden grofweg ingedeeld in 3 categorie├źn; synthetisch, wol en dons, deze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen.

Hoofdkussens zijn zeer belangrijk voor een goede lighouding

Op

Hoofdkussens zijn er verschillende vullingen waardoor de ene steviger is dan de andere. Niet iedereen heeft behoefte aan een vormvast kussen dat wil zeggen een kussen waarvan de vulling niet of nauwelijks kan verschuiven. Een vormvast kussen is bijvoorbeeld een latex kussen, neksteun kussen, traagschuim kussen. Dit zijn kussens die de hele nacht door een gelijkmatige ondersteuning geven en welke niet of nauwelijks te vervormen zijn. Voor mensen die een goede nek ondersteuning willen hebben zijn dit de aangewezen kussens. Vooral de Silvana Support kussens zijn zeer goede neksteun kussens, er zijn 6 verschillende uitvoeringen, daardoor is er voor iedereen het juiste kussen.

Blog

Wij bloggen branche nieuws, wetenswaardigheden en kennis om u te informeren over de wondere wereld van slapen.