Gebruik en onderhoud van boxsprings en lattenbodems

Net als alle andere nieuwe materialen, kan uw bed/boxspring/matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt meestal na een dag goed luchten.

  • Een vlek in de matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven. Blijft daarna een vlek zichtbaar, dan verwijzen wij u graag naar de website van James, de vlekkensite. Hierop staan verschillende tips voor vlekkenverwijdering.
  • Indien u een harde vloer heeft in uw slaapkamer, adviseren wij u om viltjes onder de poten te plaatsen. Dit gaat beschadiging van de vloer tegen en heeft ook een dempende werking. Daarnaast kan door frictie van de poten op een harde vloer een krakend of piepend geluid ontstaan. Dit wordt door viltjes voorkomen.
  • Mocht u een krakend of piepend geluid horen, die voortkomt uit de bewegende delen van bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare matrasdrager, dan kunt u deze licht inspuiten met siliconen- of teflonspray. Past u wel op dat u dit niet in contact brengt met matras- of meubelstof.

Veel gestelde vragen

Dit is de veel gestelde vragen sectie van Kreeft Bedden. Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.