Matrasadvies

Keuze van uw matras. De keuze voor een matras is afhankelijk van veel factoren: slaaphouding, warmte- en vochthuishouding, gevoeligheid gewrichten, voorkeur voor hard of zacht comfort, e.d. Het ligcomfort wordt naast de matras ook bepaald door de bedbodem. Uiteindelijk is het de totale combinatie van matras en bodem die de ligkwaliteit bepaalt. Voor het beste ligcomfort kiest u een bedbodem samen met een passend matras.

U bemerkt het, de keuze van een nieuw matras is niet eenvoudig. Maar toch wilt u het beste. Het beste advies voor de juiste matras, de juiste boxspring of het beste slaapsysteem voor u komt natuurlijk van de verkoopmedewerkers in de winkel, door jaren lange ervaring kunnen wij u een goed en eerlijk advies geven.

Maar ook op onze website willen wij u van informatie voorzien. Wij adviseren u om zeker in onze winkel een paar slaapsystemen te testen, om erachter te komen welk bed, welke matras, welke bedbodem voor u het meest geschikt is om op te slapen.

Levensduur en vervanging

De gemiddelde matras gaat 8 tot 10 jaar mee. Is uw matras zo oud, vervang hem dan direct. Is uw matras nog niet zo oud, wanneer moet u dan een nieuwe matras kopen?

Hieronder ziet u een aantal redenen wanneer u eigenlijk een nieuwe matras zou moeten kopen:

Matras kopen want u heeft een doorgezakte matras

  • Het lichaam zakt weg in een diepe kuil
  • In het midden van de matras is een kuil te zien wanneer er niemand op ligt
  • Het lichaam is 's avonds fitter dan 's morgens
  • In bed wordt steeds vaker gedraaid en er ontstaan spanningen onder in de rug

Matras kopen want u heeft een te harde matras

  • De matras geeft niet mee
  • Last van 'slapende armen en benen doordat spieren en bloedvaten afgekneld worden
  • Veel draaien tijdens het slapen
  • Neiging om benen op te trekken

Er kunnen allerlei klachten ontstaan als een matras niet meer voldoet.

De punten die hierboven beschreven zijn, zijn voorbeelden daarvan. Het kunnen aanleidingen zijn om te overwegen een nieuwe matras te kopen.

Veel gestelde vragen

Dit is de veel gestelde vragen sectie van Kreeft Bedden. Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.