Ventilatie en vochtregulatie matrassen

Wist u dat u in uw slaap als gevolg van ademhaling en transpiratie gemiddeld een halve liter vocht per nacht verliest? Dat staat gelijk aan maar liefst twee glazen water! Daarom besteedt Eastborn erg veel aandacht aan een goede vochtcirculatie in haar matrassen én boxsprings, onder andere door gebruik te maken van innovatieve materialen, waaronder ventilerend Airmax.

Deze materialen met Fresssh! garantie zorgen ervoor dat uw matras uw transpiratievocht snel opneemt en dit vervolgens weer afgeeft aan de omgeving. Bovendien is een matras met een goede vochtregulatie veel hygiënischer. Ophoping van vocht vormen immers perfecte leefomstandigheden voor ongewenste gasten als de huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Een pocketvering matras is qua ventilatie de beste matras, er zijn binnen de uitvoering nog wel verschillen dit heeft te maken met de materialen die gebruikt worden.

Polyether en traagschuim ventileren minder dan koudschuim en latex.

Dit komt door de struktuur van het schuim, koudschuim heeft een opencel struktuur dat wil zeggen dat er allemaal kleine kanaaltjes door het schuim lopen waardoor het vocht en warmte afgevoerd kunnen worden.

Latex kan ook een open celstruktuur hebben, talalay latex of de latex heeft een zogenaamde pinfoam dat wil zeggen dat er allemaal gaatjes door het schuim zitten.

Veel gestelde vragen

Dit is de veel gestelde vragen sectie van Kreeft Bedden. Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.