Welke voordelen heeft wol?

Wol bezit een natuurlijke perfectie en heeft vele voordelen:

Ventilatie:

Van alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Dat maakt wol tot zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ademt het als het ware ook weer uit. Dit zorgt ervoor dat u lekker droog en comfortabel slaapt.

Zelfreinigend:

Doordat wol lanoline bevat – het natuurlijke wolvet – is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Zuiver Scheerwol in uw bed of matras is bovendien geen aantrekkelijke omgeving voor de huismijt. Immers: wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht. Als u ervoor zorgt dat het (dek)bed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Brandvertragend:

Wol kan bij brand worden aangemerkt als een relatief veilig materiaal. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celcius. Wol vormt geen (meestal brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen. De brandvertragende eigenschappen van wol hebben veel te maken met het hoge stikstofgehalte, een hoog vochtgehalte en de ontbrandingstemperatuur. Voor een volledige verbranding van wol is een zuurstofgehalte nodig van 25%. Onze omgevingslucht bevat echter maar 21% zuurstof.

Lange levensduur:

Wol heeft een zeer lange levensduur (80 jaar), met behoud van haar eigenschappen. Wol is 100% recyclebaar.

Milieuvriendelijk:

Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers zijn nieuwe vacht. Het eindproduct wordt vervaardigd met eenvoudige productieprocessen, die nauwelijks invloed hebben op het milieu.

Veel gestelde vragen

Dit is de veel gestelde vragen sectie van Kreeft Bedden. Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.