Rasecht Texels schaap

De historie van het Texelse schaap gaat terug naar ± 1850. Het dier werd toen vooral gehouden voor melk en wol. Texelse fokkers hebben het ras verder ontwikkeld. In 1909 is de rasbeschrijving opgenomen in het Texelse Schapenstamboek. De ‘Texelaar’ was geboren! Het ultieme schaap met de mooiste wolvacht van fijne vezels. Een groep Texelse schapenfokkers bewaakt tot op de dag van vandaag de zuiverheid van het ras. Dat gebeurt door jaarlijkse keuringen, overleg en controles. In 2009 viert de ‘Texelaar’ zijn 100-jarig bestaan. TexelWool© verbindt zich in dit jubileumjaar graag aan dit stukje vakmanschap. Met recht dus Texels trots!!

Zachte schapenwol

Het Texelse schaap is wereldwijd bekend om haar zachte scheerwol. Het natuurproduct is bij uitstek geschikt voor de verwerking in dekbedden, onderdekens, kussens en futons. De kracht van wol wordt ook al eeuwen geroemd. Wie last had van reuma, spierpijn of gewrichtspijn legde zich te ruste tussen de ruwe schapenvachten. De heilzame kracht van de lanoline (wolvet), tezamen met de weldadige warmte, deden hun werk. De zuivere scheerwol van het Texelse schaap is onlosmakelijk verbonden met gezond en lekker slapen.

Veel gestelde vragen

Dit is de veel gestelde vragen sectie van Kreeft Bedden. Heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.