Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

Antwoorden op vragen

Veel voorkomende vragen

Onderstaand hebben wij alle vragen die wij in de loop der jaren gesteld hebben gekregen verzameld. Hiermee hebben wij een mooi overzicht van vragen met de bijbehorende antwoorden. Klik onderstaand op het onderwerp van uw interesse, en het antwoord of andere informatie zal er onder worden weergegeven.

Kreeft bedden Leeuwarden
Algemene matras informatie

Uw ideale bed moet u genoeg ruimte bieden. Voldoende bewegingsruimte bevordert uw nachtrust. Daarom dient uw slaapsysteem 20 cm. langer te zijn dan uw eigen lengte en ongeveer 30 cm. breder dan uw schouderbreedte. De boxsprings en matrassen zijn daarom in veel breedte- en lengtematen leverbaar om u de slaapruimte te geven die u nodig heeft.

Wat zijn Boxsprings

Een boxspring is vrij vertaald “een bak met springveren” en vormt de basis van een goed ondersteunend slaapsysteem. Geplaatst op een solide houten drager om de elasticiteit van de veren maximaal te benutten. De duurzame (elektrochemisch geharde) veren garandeert u bij een kwaliteits boxspring jarenlang dezelfde soepele ondersteuning. En niet alleen in het midden, ook aan de zijkanten ervaart u soepel ligcomfort, dus ook comfort in het midden van een tweepersoons boxspringbed. Elke boxspring van Eastborn en Norma wordt volledig met de hand samengesteld en gestoffeerd. Ook onze huis collectie wordt handmatig vervaardigd en heeft een zeer goede prijs kwaliteits verhouding.

Wat is Climafoam?

Climafoam®

ClimaComfort gebruikt Climafoam® in haar matrassen. Dit is een innovatief klimatiserend matrasschuim op waterbasis met een extreem elastische en open celstructuur. Climafoam® zorgt voor regulering van lichaamswarmte en een constant, aangenaam slaapcomfort. U kunt de klimatiserende werking van de Climafoam® in de toplaag voelen wanneer u uw hand er even op laat rusten. De warmte van uw hand wordt snel afgevoerd en de omgeving rond uw hand neemt uw lichaamstemperatuur aan. Climafoam® koelt als het warm is en het verwarmt als u het koud heeft.De klimatiserende werking van Climafoam® wordt geoptimaliseerd door de Thermo-gel® finish matrashoes. De matrashoes maakt direct contact met uw huid en zorgt voor geleiding van lichaamswarmte naar de Climafoam®, welke vervolgens in werking treedt en lichaamswarmte reguleert.
Het gebruik van Climafoam®, in combinatie met de matrasschuimen EvoPore® en ViscoPore®, is in Zwitserland ontwikkeld en uitvoerig getest. Zo combineert ClimaComfort innovatieve technologie met subliem slaapcomfort. Daar profiteert u direct van.

Alles over Dekbedden

Om lekker te kunnen slapen heeft u niet alleen een goed matras nodig, maar is het juiste dekbed ook een belangrijk onderdeel van het slaapgenot. Er worden de laatste jaren voornamelijk dekbedden toegepast. Dekbedden worden grofweg ingedeeld in 3 categorieën; synthetisch, wol en dons, deze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen.

Synthetische dekbedden zijn beschikbaar in veel varianten en worden veel toegepast in combinatie met allergieën of wanneer een dekbed eenvoudig wasbaar moet zijn.

Over het algemeen zijn de wat duurdere synthetische dekkbedden beter ventilerend omdat de vulling hol is.

Een synthetisch dekbed is qua gewicht gemiddeld.

Wollen dekbedden zijn ook bijzonder in trek en zeker nu er goede wasbare wollen dekbedden bestaan.

Een belangrijke eigenschap van wol is de hoge vochtopname, het kas ongeveer 40% van zijn gewicht aan vocht opnemen zonder dat deze klam aanvoelt.

Dus voor mensen die makkelijk transpireren is dat een uitkomst.

Wol is een groffe vezel er kan makkelijk lucht tussen, wat de ventilatie tengoede komt.

Nederland is een typisch ‘wolland’ zodat er ruim voldoende grondstof beschikbaar is met gevolg dat de wollen dekbedden heel betaalbaar zijn.

Een wollen dekbed is qua gewicht wat zwaarder, mensen die graag wat gewicht op zicht voelen is dit een zeer goede keus.

Voor donzen dekbedden wordt vooral ganzendons toegepast omdat deze de meest comfortabele kwaliteit oplevert.

Ganzendons is wat sterker dan eendendons en het isolerend vermogen is ook groter omdat er bij ganzendons 2 keer zo veel haartjes op een pluisje zitten dan bij eendendons.

Alle ganzendons is niet het zelfde de beste dons heeft de grootste dons vlok, waardoor het dekbed heel goed opbolt en daardoor zijn isolerend vermogen krijgt.

Veel van de goedkope donzendekbedden worden geimporteerd en vacuum verstuurd, door het vaccuum en de lage kwaliteit dons blijft er van het opbollend vermogen niets meer over.

Ook voor mensen met allergieën kan een donzen dekbed een prima keuze zijn vanwege de zeer dicht geweven stoffen.

Een goed donzen dekbed is daardoor ook wasbaar, bij goedkope donzendekbedden worden de goedkope tijken behandeld om deze dons dicht te krijgen en daardoor kunnen ze ook niet goed meer ademen.

Donzen dekbedden hebben met een laag vulgewicht al een hoge isolatiewaarde omdat deze goed opbollen.

Dekbedden van dons vragen wel wat meer onderhoud. Het is belangrijk een donzen dekbed regelmatig goed op te schudden.

Alle soorten dekbedden dienen in elk geval regelmatig gelucht te worden maar liever niet in de volle zon omdat het een eiwitvezel is en deze wordt door de zon afgebroken.

of met vochtige weersomstandigheden.

Voor de warme zomerdagen zijn er tevens extra dunne zomerdekbedden leverbaar van katoen.

Katoen heeft dan nauwelijks nog isolerende waarden, maar kan wel goed vocht opnemen en dat is natuurlijk comfortabel in de zomer

Katoen is antiallergisch en zeer goed wasbaar.

Een goed slaapadvies

Goed en gezond slapen is enorm belangrijk. Een mens brengt gemiddeld een derde deel van zijn leven in bed door! Vaak zien we dat mensen weinig weten over tijken, vezelsoorten en de werking daarvan. Kortom: zij missen de juiste informatie om een goede afweging te maken. En dat zal de reden zijn, dat bijvoorbeeld over de aanschaf van een dekbed veelal tè lichtvaardig wordt beslist.

Gezonde nachtrust

Toch speelt het dekbed een zeer belangrijke rol in onze nachtrust. Want het bepaalt niet alleen hoe u slaapt, maar ook hoe u ontwaakt. De keuze voor een dekbed kan letterlijk een verschil van dag en nacht betekenen. Laat u bij de aankoop altijd goed adviseren door één van onze slaapadviseurs.

Hoe zit het met de garantie op Eastborn producten?

Aan alle Eastborn producten wordt de grootst mogelijke zorg besteed.

Mocht u desondanks toch ontevreden zijn over de kwaliteit van het product, neem dan contact op met de Eastborn dealer waar u uw matras of boxspring heeft aangeschaft.

Bij eventuele materiaal- en fabricagefouten, kunt u bij normaal gebruik aanspraak maken op de garantieregeling.

Matrassen & Boxsprings: 5 jaar aflopende garantie *

  • Binnen een jaar na factuurdatum: volledige vergoeding van de kosten van reparatie en/of vervanging.
  • Binnen twee jaren na factuurdatum wordt 80% vergoed.
  • Binnen drie jaren na factuurdatum wordt 60% vergoed.
  • Binnen vier jaren na factuurdatum wordt 40% vergoed.
  • Binnen 5 jaren na factuurdatum wordt 20% vergoed.
  • Na 5 jaren is de garantie op uw Eastborn product verlopen.

Wel is het mogelijk om het product door onze kwaliteitsmanager te laten beoordelen. Ook deze procedure gaat via de Eastborn dealer.

  • Boxsprings met Pillar Inside hebben 25 jaar garantie op draad en framebreuk.
Gebruik en onderhoud van boxsprings en lattenbodems

Net als alle andere nieuwe materialen, kan uw bed/boxspring/matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt meestal na een dag goed luchten.

  • Een vlek in de matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven. Blijft daarna een vlek zichtbaar, dan verwijzen wij u graag naar de website van James, de vlekkensite. Hierop staan verschillende tips voor vlekkenverwijdering.
  • Indien u een harde vloer heeft in uw slaapkamer, adviseren wij u om viltjes onder de poten te plaatsen. Dit gaat beschadiging van de vloer tegen en heeft ook een dempende werking. Daarnaast kan door frictie van de poten op een harde vloer een krakend of piepend geluid ontstaan. Dit wordt door viltjes voorkomen.
  • Mocht u een krakend of piepend geluid horen, die voortkomt uit de bewegende delen van bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare matrasdrager, dan kunt u deze licht inspuiten met siliconen- of teflonspray. Past u wel op dat u dit niet in contact brengt met matras- of meubelstof.
Gebruik & onderhoud van matrassen
  • Net als alle andere nieuwe materialen, kan uw bed/boxspring/matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt meestal na een dag goed luchten.
  • Een vlek in de matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven. Blijft daarna een vlek zichtbaar, dan verwijzen wij u graag naar de website van James, de vlekkensite. Hierop staan verschillende tips voor vlekkenverwijdering.
  • Draai uw matras en/of topdekmatras regelmatig van hoofd- naar voeteneind. Hierdoor blijft uw matras goed in vorm en wordt de duurzaamheid van het product verlengd. Wanneer uw matras aan beide zijden beslaapbaar is of de meeste gestoffeerde matrassen, dan adviseren wij u de matras (ook) regelmatig om te keren.
  • Geringe contourvorming (vervorming van de toplaag door aanpassing aan het lichaam) is een normaal gevolg van gebruik en wijst niet op kwaliteitsverlies.
  • Zorg ervoor dat uw slaapkamer dagelijks goed geventileerd wordt en ’s nachts niet te warm is. Voor het beste slaapklimaat is een temperatuur van 15 tot 18 graden het meest gunstig.
  • Zorg voor een goed ventilerende en verende matrasdrager.
  • Gebruik een molton hoeslaken om het matras voor extra bescherming en comfort. Bij matrassen met ClimateControl wordt echter het gebruik van een molton afgeraden, omdat dit de functie van ClimateControl benadeelt.
  • Lucht uw matras(sen) of topdekmatras(sen) met regelmaat buiten, maar nooit direct in de zon.
  • Reinig uw matras, topdekmatras of boxspringcombinatie met een zachte borstel of met een stofzuiger.
  • Vouw u matras of topdekmatras nooit helemaal en/of langdurig dubbel. Dit kan ernstige schade veroorzaken aan het binnenwerk.
  • Bij een matras met een afneembare hoes is het wenselijk de voorschriften van het ingenaaide waslabel te volgen.
Hoe veilig is wol?

Wat veiligheid betreft is wol de ideale vezel voor beddengoed. De natuurlijke proteïnebestanddelen van wol en het vermogen van wol om vocht te spreiden, maakt dat wollen beddengoed beschikt over een uitstekende, natuurlijke vlamwerendheid. Wol vat geen vlam.

Hoe weet ik of een product van Zuiver Scheerwol is gemaakt?

Als TexelWool® dit op haar producten aangeeft, dan kunt u daarop vertrouwen. Bovendien, u kunt ook nakijken of een product is voorzien van een ingenaaid Woolmark-etiket. Dat is mede uw waarborg dat het product van Zuiver Scheerwol is gemaakt en door The Woolmark Company op kwaliteit is getest.

Hoe wordt de Texelse wol geproduceerd?

Moderne machines verwerken de Texelse wol in veerkrachtige dekbedden, futons, onderdekens en hoofdkussens. De natuurlijke eigenschappen – ventilatie en isolatie – zijn onze leidraad in het productieproces. Sterker nog, we doen er alles aan om die werking van wol net dat beetje extra mee te geven. TexelWool© heeft daarvoor een uniek vernaaldingsproces ontwikkeld. Dankzij een nieuwe weeftechniek wordt de wol met speciale naalden horizontaal en verticaal verweven. Het resultaat? Een volumineus wollen dekbed, dat heel licht en luchtig aanvoelt.

Hoe wordt de Texelse wol geselecteerd?

TexelWool selecteert de allerbeste wol van het eiland. Dat begint al op het land. Een professional scheert tot ± 150 schapen per dag. In gemiddeld 4 minuten is het schaap zijn volle vacht kwijt. De schapenscheerder houdt vuile delen van de wol apart; ook kiest hij uitsluitend witte wol. In de boerenschuur gaan grote balen wol op de weegschaal. Vervolgens wordt het met de hand uitgezocht. Wij kijken naar eigenschappen als kleur, vezellengte, fijnheid, kroezing en schoonheid.

De vette, mooie wol gaat naar de wasserij. Na het wassen wordt de wol gedroogd en naar de ‘wolzolder’ geblazen, om minimaal 24 uur te acclimatiseren. Ondertussen wordt uit elke baal wol een monster genomen voor de test in het laboratorium. De balen krijgen allemaal een eigen nummer. Ze zijn dan klaar voor verwerking in onze fabriek in de havenplaats Oudeschild.

Is Zuiver Scheerwol geschikt voor mensen met een allergie?

Dat is vooral afhankelijk van het soort allergie. Voor mensen met astma en ademhalingsproblemen biedt Zuiver Scheerwol een goede uitkomst. Immers: wol ventileert, reguleert de temperatuur en de vochthuishouding. Dankzij de ventilerende werking, waardoor een droog klimaat ontstaat, is schapenwol een slechte voedingsbodem voor de huismijt.

Latex en natuurrubber

Een ideale matraskern is in theorie extreem rekbaar en niet vervormbaar. (Pocket)veermatrassen en waterbedden drukken ofwel minder puntelastisch in of gaan meer doorzakken waar meer gewicht is.

Natuurrubber matrassen zijn rekbaarder dan andere matrassen. De rek wordt bepaald door de hoeveelheid natuurlatex die in de polymerenmengeling is verwerkt. Ideaal is eigenlijk een matraskern die uitsluitend uit Natuurlatex, het melksap van de hevea brasiliensis bestaat.

Rubberbos

HEVEA BRASILIENSIS is de naam van de rubberboom. Zoals de naam het reeds laat vermoeden werd de boom in 1736 ontdekt in het Braziliaanse amazonegebied door de Franse ontdekkingsreiziger Charles Marie de la Condamine (1701-1775) die de rubber meebracht als curiositeit .

Overal ter wereld komen bomen voor die, als ze worden gekwetst of beschadigd door insecten, een vloeistof afscheiden die door stolling verhindert dat schimmels of bacteriën binnendringen.

Zoals hars uit een den vloeit, komt uit de hevea brasiliensis of rubberboom een melksap (latex) die tot een rubberachtige massa verhard. Een engelse apotheker ontdekte dat er potlood kon mee worden uitgegomd. Van het engelse “to rub”, wrijven, ontleent het product trouwens zijn naam. Deze rubber heeft vooral elastische en waterafdichtende eigenschappen.

In 1839 ontdekte men dat rubber en zwavel bij verhitting, vulkanisatie, een rubber oplevert dat sterk en stevig blijft bij temperaturen van 0 tot 100° C.

Sindsdien werd het product gebruikt om textiel waterdicht te maken, voor banden van fietsen, auto’s, kauwgom en verf. Vooral de Engelsen stuurden jonge plantjes naar hun Aziatische tropische kolonies zoals Sri Lanka of Singapore. De portugezen legden vooral in centraal Afrika plantages aan.

Rubberbos

Om het melksap te winnen brengt men een insnijding aan in het buitencambium van de boom. Hierdoor worden de latexvaten doorgesneden en vloeit het sap naar buiten. Onder de wond is een potje bevestigd waarin het uitlopende melksap wordt opgevangen. De prijs voor rubber en vooral hevea melksap is zeer hoog. Naast de stijgende wereldprijs door de groeiende vraag bestaat de prijs hoofdzakelijk uit dagloon. Een kleine 40 uur werk op de plantage is nodig om voldoende heveamelk te verzamelen om bijvoorbeeld één matras te produceren…

Rubberbos

Een 100% natuurlatex matras kan door afwezigheid van de hevea brasiliensis niet in Europa of Amerika worden geproduceerd. Het direct stollen van de heveamelk geeft na transport een instabiele kwaliteit.
Daarom worden er op verschillende plaatsen in derdewereldlanden 100 % natuurlatex matrassen vervaardigd. Veelal bedienen ze de lokale markt. Dit product heeft een kwalitatief arme broodkruimstructuur of is veel te hard. De duurzaamheid en de hygiënische omstandigheden waarin dit product is vervaardigd zijn niet aanvaardbaar voor Westers gebruik. Vooral het spoelwater is meestal zwaar bacteriologisch besmet. Deze producten vinden we regelmatig terug op de Westerse markt tegen dumpingprijzen en schaden sterk de goede naam van natuurrubber matrassen.
De schuimrubber matrassen die wij kennen in Europa, zijn de uit poly-urethaan of het synthetisch polymeer SBR-latex, Styrene Butadien gemaakte rubber. Beiden worden via ingewikkelde processen uit aardolie gewonnen maar zijn beduidend minder elastisch. De synthetische latexmatrassen die wij kennen worden met natuurrubber verrijkt om de rekbaarheid te vergroten.

Ideaal is een matras die uit meer dan 80 % hevea natuurlatex bestaat en perfect isotropisch, identiek in alle richtingen, rekbaar is. Dit product is tevens perfect ademend en niet temperatuur gevoelig. Daardoor voelt het nooit klam en verhittend aan. Andere producten waar veel hevea natuurlatex in wordt gebruikt zijn: vliegtuig- of formule 1 banden, condooms, en weerballonnen… kortom alles wat extreem rekbaar en betrouwbaar moet zijn.
Mahoton 100% natuurrubber matrassen en kussens

Om een goede natuurrubber te maken is een goede logistiek noodzakelijk van vers hevea melksap en een innoverende technische knowhow. Mahoton slaapsystemen heeft de beschikking om deze zeer hoogwaardige natuurrubber kwaliteit te produceren. De collectie matrassen en hoofdkussens bestaan uit minimaal 85% heveamelk (natuurlatex) en ca. 15% natuurlijke, corrigerende en vulkaniserende additieven. Deze worden samengebracht tot een eindproduct genaamd rubber. Door de puur natuurlijke ingrediënten mogen we nu spreken over een unieke 100% natuurrubber.

rubber-matraskernen

Verse heveamelk wordt op basis van een ISO 2004 certificaat gecentrifugeerd aangeleverd. Op basis van een ingewikkeld computergestuurd programma wordt de heveamelk gemengd met lucht en de natuurlijke, corrigerende en vulkaniserende additieven.

Dit mengsel wordt in aluminium vormen gespoten, waarbij de pinnen de warmte van 96° C binnen in de massa brengen.

rubber-matras-productie

Na ongeveer 90 minuten stomen wordt de gevulkaniseerde matras of kussen kern uit de vorm verwijderd en nagewassen zodat alle zeepresten en alle geurtjes verdwenen zijn.

rubber-matras

Het overvloedige water voor dit proces moet beslist volledig bacterievrij zijn. Na het drogen wordt elke kern op zijn hardheid gecontroleerd. Dit productieproces levert de beste matras en kussen kernen op, die tot vandaag de dag gemaakt kunnen worden.
Duurzaam produceren
100% Natuurrubber is 100% afhankelijk van de natuur. Hier zijn we dus zuinig op. Bij de productie van deze matraskernen is slechts een fractie van de energie nodig die voor andere matraskernen wordt gebruikt. Ook het spoelwater wordt na het wassen van de kernen gereinigd en hergebruikt . Hierbij gaan we verder dan de standaard gestelde normen. Alle natuurrubber kernen zijn biologisch afbreekbaar en Tüv, ISO en Öko gecertificeerd.

M Line

Ons dagelijks leven wordt steeds intensiever. Er wordt steeds meer van ons gevraagd. We maken langere dagen en slapen in verhouding steeds korter.
Om dit leven vol te houden en ervan te genieten moeten we onze nachtrust optimaal benutten.

Door de ultieme drukverlagende eigenschappen slaapt u op een slaapsysteem van M line dieper en draait u minder. Slaapsystemen van M line staan garant voor een goede mobiliteit en uitstekende ventilatie.
Zo haalt u het maximale uit de nacht en heeft u overdag meer energie.

Met M line producten haalt u kwaliteit in huis. M line producten worden met zorg gemaakt en dankzij uitvoerige TUV en TNO testen zijn de duurzaamheid en kwaliteit van de M line producten gegarandeerd.
Daarnaast zijn alle producten ook LGA en öko-tex gecertificeerd.
Dit betekent dat u 10 jaar garantie krijgt op de Slow Motion matrassen*.
Daarnaast biedt M line vanaf heden 100 dagen omruilgarantie op haar matrassen, zodat u zelf het comfort kunt testen.

M line matrassen hebben een unieke samenstelling. Ze zijn onder andere gemaakt van revolutionair visco-elastisch materiaal welke zich exact naar de contouren van het lichaam vormt.
Hierdoor zorgen M line matrassen voor een perfecte drukverlaging, ergonomische ondersteuning en betere bloedsomloop tijdens het slapen. Bovendien kunt u op een M line matras eenvoudig draaien tijdens uw slaap.
U bent verzekerd van een perfecte ventilatie en een optimale hygiëne en daarmee haalt u het maximale uit de nacht.

Ook alle M line kussens zijn gemaakt van het revolutionair visco-elastisch M line materiaal.
De kussens zorgen ervoor dat u een ontspannen slaaphouding aanneemt. Want als uw hoofd goed ligt, zullen ook uw nek en ruggenwervel een ontspannen houding aannemen.

Veel topsporters slapen op een bed van M line en hebben zich ervan overtuigd dat M line bijdraagt aan een betere prestatie. Want een uitgekiende slaaphouding draagt bij aan een sneller herstel van lichaam en geest.

Een snel herstel is niet alleen in de sport essentieel, maar dit is ook in de zorg een groot aandachtspunt.
Een goede slaaphouding, door de optimale drukverlaging van M line, werkt preventief bij rug- en nekklachten en vermindert de kans op doorliggen.
Vandaar dat ook zorgcentra, fysiotherapeuten en ziekenhuizen gebruik maken van M line matrassen en hoofdkussens.

M line – Sleep well. Move Better.

Matrasadvies

Keuze van uw matras. De keuze voor een matras is afhankelijk van veel factoren: slaaphouding, warmte- en vochthuishouding, gevoeligheid gewrichten, voorkeur voor hard of zacht comfort, e.d. Het ligcomfort wordt naast de matras ook bepaald door de bedbodem. Uiteindelijk is het de totale combinatie van matras en bodem die de ligkwaliteit bepaalt. Voor het beste ligcomfort kiest u een bedbodem samen met een passend matras.

U bemerkt het, de keuze van een nieuw matras is niet eenvoudig. Maar toch wilt u het beste. Het beste advies voor de juiste matras, de juiste boxspring of het beste slaapsysteem voor u komt natuurlijk van de verkoopmedewerkers in de winkel, door jaren lange ervaring kunnen wij u een goed en eerlijk advies geven.

Maar ook op onze website willen wij u van informatie voorzien. Wij adviseren u om zeker in onze winkel een paar slaapsystemen te testen, om erachter te komen welk bed, welke matras, welke bedbodem voor u het meest geschikt is om op te slapen.

Matrassen Combispring

Combispring zijn matrassen met een kern van koudschuim, maar in die kern zijn gaten gemaakt en daarin zijn veren geplaatst.

De matrassen zijn afgedekt met schuim of latex.

Combispring® een innovatie van Norma. Deze matraskern verenigt de beste eigenschappen van alle bekende matrassoorten.

Het geeft de stabiliteit van een schuim matras en de veerkracht en ventilatie van een pocketvering matras.

Matrassen koudschuim

Koudschuim wordt ook wel hoogrendement schuim HR genoemd.

De term ‘koudschuim’ is afgeleid van de term ‘cold cure moulding’: schuim dat in niet verwarmde vorm-mallen wordt geproduceerd.

De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, oftewel schuim met een zeer hoge veerkracht.

Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert.

Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur.

HR schuim is ook vlamvertragend.

Matrassen latex

Natuurlatex matrassen worden gemaakt van de latex van de rubberboom.

De gaten in latexmatrassen dienen ook voor ventilatie en zijn het gevolg van holle pennen, die op de bodem en deksel van een gietmal zijn gemonteerd, zodat bij het koken in 115 graden water het hete water zorgt voor een goede gelijkmatige uitharding van het latexschuim.

Daarbij worden dikkere en dunnere holle pijpen gebruikt om zones in de matraskern te maken.

Door de toepassing van dikkere pijpen ontstaat een soepeler gedeelte daar er minder schuim op die plaats zit.

Bij een schouderzone is dat nodig om het schouder verder in de matras te laten om een valkkere lig houding te krijgen.

Bij een taillezone daarentegen zullen de dunste pijpjes worden gebruikt om met meer latex meer steun te geven,

omdat de mens bij de heup het zwaarst is.

Latex matrassen zijn soepel en veerkrachtig die zeer geschikt zijn voor meervoudig verstelbare bedbodems.

Matrassen pocketvering

Pockervering matrassen zijn matrassen met een kern van veren verpakt in een hoesje en deze hoesjes zitten aan elkaar, waardoor je een matras krijgt die makelijk naar de vorm van het lichaam gaat. en daardoor een goede ondersteuning kan geven.

De pocketvering matrassen zijn verkrijgbaar met verschillende pocket interieuren, verschil in zones en aantal veren.

De afdeklagen varieren van polyether, koudschuim, visco eleastisch schuim of te wel traagschuim of latex.

Matrassen traagschuim

Traagschuim, de thermogevoelige matrassen zijn zeer efficiënt.

De unieke materiaal eigenschappen verzekeren een perfecte aanpassing aan het lichaam en werkt drukverlagend hierdoor wordt de druk op de gevoelige zones, zoals schouders, rug, heupen, knieën en hielen weggenomen.

Traagschuim of te wel viscolelastisch schuim is wel een matras de warmte wel vast houd, dit is ook nodig omdat wanneer het schuim warm wordt het zijn drukverlagende eigenschappen krijgt.

Perfecte afstemming op uw lichaam van de matras

Slaapsystemen van Eastborn onderscheiden zich door originele en innovatieve ontwerpen en materialen.

Dat geldt ook voor de matrassen. Bij het ontwikkelen daarvan laat Eastborn zich leiden door de techniek van het slapen en de anatomie en het functioneren van het menselijk lichaam. Hoe breng je je spieren en pezen in een ontspannen toestand? Hoe komt een wervelkolom optimaal tot rust? Transpireert iemand tijdens de slaap en hoeveel?

Dat soort inzichten, gecombineerd met de jarenlange ervaring van Eastborn, maakt dat Eastborn iedereen een passend matras kan aanbieden, dat perfect is afgestemd op zijn of haar lichaam.

Uw wervelkolom is de schokdemper van uw lichaam. Door de S-vorm beschermt uw wervelkolom uw hersenen tegen schokken als gevolg van lopen, rennen of springen.

Daarom is een goede ondersteuning van uw wervelkolom zo belangrijk als u slaapt. Hoe beter uw wervelkolom uitrust en ontspant in uw slaap, hoe beter u overdag functioneert.

Een matras van Eastborn kenmerkt zich altijd door een gelijkmatige ondersteuning van uw lichaam. Of u nu op uw rug slaapt, of op uw zij. Uw wervelkolom behoudt de natuurlijke S-curve en uw onderrug moet altijd voldoende opwaartse steun krijgen. We noemen dit de conformiteit van een matras. Hoe beter de conformiteit, hoe beter het matras en de bodem zich aan uw lichaam aanpassen, hoe beter uw lichaam zich kan ontspannen en kan uitrusten.

Rasecht Texels schaap

De historie van het Texelse schaap gaat terug naar ± 1850. Het dier werd toen vooral gehouden voor melk en wol. Texelse fokkers hebben het ras verder ontwikkeld. In 1909 is de rasbeschrijving opgenomen in het Texelse Schapenstamboek. De ‘Texelaar’ was geboren! Het ultieme schaap met de mooiste wolvacht van fijne vezels. Een groep Texelse schapenfokkers bewaakt tot op de dag van vandaag de zuiverheid van het ras. Dat gebeurt door jaarlijkse keuringen, overleg en controles. In 2009 viert de ‘Texelaar’ zijn 100-jarig bestaan. TexelWool© verbindt zich in dit jubileumjaar graag aan dit stukje vakmanschap. Met recht dus Texels trots!!

Zachte schapenwol

Het Texelse schaap is wereldwijd bekend om haar zachte scheerwol. Het natuurproduct is bij uitstek geschikt voor de verwerking in dekbedden, onderdekens, kussens en futons. De kracht van wol wordt ook al eeuwen geroemd. Wie last had van reuma, spierpijn of gewrichtspijn legde zich te ruste tussen de ruwe schapenvachten. De heilzame kracht van de lanoline (wolvet), tezamen met de weldadige warmte, deden hun werk. De zuivere scheerwol van het Texelse schaap is onlosmakelijk verbonden met gezond en lekker slapen.

Slapen en slaapcomfort

Slapen is van wezenlijk belang voor uw gezondheid. Het is dus belangrijk dat u tijdens het slapen voldoende slaapcomfort ervaart.

Het stelt uw lichaam in staat zowel fysiek als mentaal te herstellen van de inspanningen van de voorgaande dag. Mensen die een goed en gezond slaapcomfort geboden wordt, presteren beter en hebben minder lichamelijke klachten en meer energie.

Vind uw ideale slaapsysteem; ga proefliggen bij Kreeft Bedden en laat u uitgebreid informeren!

Concentratievermogen: Een gezonde slaap verbetert uw concentratievermogen en maakt u energieker. Als u goed uitgerust wakker wordt, merkt u dat direct bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Een goed slaapcomfort uitkiezen bij de aanschaf van een nieuw slaapsysteem is dus van groot belang.

Ondersteuning: Een goede matras en bedbodem moeten uw lichaam gelijkmatig ondersteunen, zodat de wervelkolom ook ‘s nachts de natuurlijke S-curve behoudt. Alleen met het juiste slaapcomfort kunnen uw wervelkolom en tussenwervelschijven voldoende herstellen van de dagelijkse belastingen en hoeven uw spieren zich niet in te spannen om een verkeerd slaapcomfort te corrigeren.

Slaapcomfort: Voor een goed slaapcomfort is een optimale balans tussen u, uw matras en uw bedbodem essentieel. Met het uitgebreide assortiment slaapsystemen van Eastborn is voor een ieder het juiste slaapcomfort te realiseren.

Het is belangrijk dat uw matras of boxspring voldoende ventieerd, want in een droge omgeving slaapt u comfortabeler.

Uw persoonlijke voorkeuren, uw lichaamslengte en uw lichaamsgewicht bepalen voor welk type slaapcomfort u uiteindelijk kiest.

De slaapsystemen van Eastborn vormen zich volledig naar uw lichaam. Een goed slaapcomfort en optimale rust is het gevolg. En dat merkt u ‘s morgens bij het ontwaken!

Ventilatie en vochtregulatie matrassen

Wist u dat u in uw slaap als gevolg van ademhaling en transpiratie gemiddeld een halve liter vocht per nacht verliest? Dat staat gelijk aan maar liefst twee glazen water! Daarom besteedt Eastborn erg veel aandacht aan een goede vochtcirculatie in haar matrassen én boxsprings, onder andere door gebruik te maken van innovatieve materialen, waaronder ventilerend Airmax.

Deze materialen met Fresssh! garantie zorgen ervoor dat uw matras uw transpiratievocht snel opneemt en dit vervolgens weer afgeeft aan de omgeving. Bovendien is een matras met een goede vochtregulatie veel hygiënischer. Ophoping van vocht vormen immers perfecte leefomstandigheden voor ongewenste gasten als de huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Een pocketvering matras is qua ventilatie de beste matras, er zijn binnen de uitvoering nog wel verschillen dit heeft te maken met de materialen die gebruikt worden.

Polyether en traagschuim ventileren minder dan koudschuim en latex.

Dit komt door de struktuur van het schuim, koudschuim heeft een opencel struktuur dat wil zeggen dat er allemaal kleine kanaaltjes door het schuim lopen waardoor het vocht en warmte afgevoerd kunnen worden.

Latex kan ook een open celstruktuur hebben, talalay latex of de latex heeft een zogenaamde pinfoam dat wil zeggen dat er allemaal gaatjes door het schuim zitten.

Welke bodem is geschikt voor mijn matras
PocketLatexVisco elastisch
Boxspring* * ** ** * *
28 lats binnen het frame verende lattenbodem* ***
28 lats boven het frame verend lattenbodem* ** ** *
42 lats boven het frame verend lattenbodem* ** ** *
Spiraalbodem* *minder geschikt tot ongeschiktminder geschikt tot ongeschikt
* * * zeer geschikt
* * geschikt
* neutraal

minder geschikt tot ongeschikt: is afhankelijk van gewicht / lengte combinatie

Welke voordelen heeft wol?

Wol bezit een natuurlijke perfectie en heeft vele voordelen:

Ventilatie:

Van alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Dat maakt wol tot zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ademt het als het ware ook weer uit. Dit zorgt ervoor dat u lekker droog en comfortabel slaapt.

Zelfreinigend:

Doordat wol lanoline bevat – het natuurlijke wolvet – is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Zuiver Scheerwol in uw bed of matras is bovendien geen aantrekkelijke omgeving voor de huismijt. Immers: wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht. Als u ervoor zorgt dat het (dek)bed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Brandvertragend:

Wol kan bij brand worden aangemerkt als een relatief veilig materiaal. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celcius. Wol vormt geen (meestal brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen. De brandvertragende eigenschappen van wol hebben veel te maken met het hoge stikstofgehalte, een hoog vochtgehalte en de ontbrandingstemperatuur. Voor een volledige verbranding van wol is een zuurstofgehalte nodig van 25%. Onze omgevingslucht bevat echter maar 21% zuurstof.

Lange levensduur:

Wol heeft een zeer lange levensduur (80 jaar), met behoud van haar eigenschappen. Wol is 100% recyclebaar.

Milieuvriendelijk:

Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers zijn nieuwe vacht. Het eindproduct wordt vervaardigd met eenvoudige productieprocessen, die nauwelijks invloed hebben op het milieu.

Welke voordelen heeft zuiver scheerwol?

In de slaapbranche is er keuze uit verschillende slaapproducten, onderling variërend in kwaliteit. Toch is én blijft een zuiver scheerwol het mooiste dat u zich kunt wensen. Dat is niet onze mening, maar die van Moeder Natuur. De kroezende wolvezel isoleert en ventileert. Het dekbed is daardoor lekker koel in de zomer en warm in de winter.

Zuiver Scheerwol is natuurlijk:

  • het reguleert de omgevingstemperatuur
  • het is warm en ventilerend
  • het is biologisch afbreekbaar

Zuiver Scheerwol is duurzaam:

  • het is slijtvast en gaat lang mee
  • het is een grondstof die op natuurlijke wijze aangroeit

Zuiver Scheerwol is comfortabel:

  • het isoleert van nature
  • het bevordert een goede nachtrust
  • het zorgt voor een stabiele luchtvochtigheid
  • het is vuil- en vlekafstotend

Zuiver Scheerwol is veilig:

  • het is vlamwerend
  • het droogt niet uit
  • het is hypoallergeen
FAQ

Staat uw vraag er niet tussen?